Filter

Így vett rá egy youtuber arra, hogy rendszeresen jógázzak

2018. február 02. - szabo.kata

Adriene Mishlert több, mint 3 millióan követik a YouTube-on, ahol Yoga With Adriene csatornáján azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minél több ember életébe belecsempéssze a jógát. Ha úgy csinálná, mint mások, akkor csak egy lenne a sok online yogi közül, ám Adriene kilóg a sorból. Ez a kicsit bohém, kicsit szétszórt nő kedvességével és baráti hozzáállásával szerintem bárkit rá tud venni a mozgásra - még engem is!

ywa_2016_12_29_0361-1152x768.jpg

Abszolút sport-antitálentum vagyok (aminek kapcsán persze lehetne most itt sztorizni egy adag #tesiterrort, csak annak nem itt van a helye), és a kitartásomról sem vagyok híres, amikor mozgásról van szó. Most viszont valami megváltozott. Az elmúlt 30 napban a jóga, és vele együtt a rendszeres mozgás fontos része lett a mindennapjaimnak. Hogy mivel tudta ezt elérni nálam Adriene Mishler, a Yoga With Adriene YouTube csatorna arca? Azzal, hogy barátként állt hozzám - és velem együtt még 3 millió másik emberhez - és egy olyan jóga kihívást időzített januárra, amiben öröm volt részt venni.

Nem vagyok egyedül azzal, hogy nem sok esélyem van a rendszeres sportot az életemhez igazítani; és azzal sem, hogy nem szeretek csoportos órákon részt venni, vagy terembe járni edzeni. Persze motivációra és útmutatásra azért szüksége van az ilyen formáknak is a mozgáshoz - így lett sikeres anno Jane Fonda, és kezdtek el tarolni a fitness videókazik, DVD-k, majd az online edzések, sport appok és erre szakosodott YouTube csatornák. Sajnos azonban az otthoni edzés halála sokszor pont a vágyott egyedüllét és az unalom kettőse. Hiszen nincsen melletted egy támogató közösség és nem kapsz a videóktól friss és izgalmas kihívásokat, könnyen otthagyod az egészet. Higgyétek el, tapasztalatból beszélek. Az előző két rizikófaktort viszont egy tudatos online sportguru könnyen semlegesítheti azzal, hogy folyamatos és változatos videós tartalmat ad, ami mellé közösséget épít, és a személyiségét is beleviszi abba, amit csinál. Adriene éppen ezt tette, és bele is rakott több, mint 5 évnyi munkát.

screen-shot-2017-02-02-at-20_52_30-1024x491.png

Engem épp Adriene közössége ért el, és vett rá arra, hogy belevágjak az idei TRUE: 30 days of yoga kihívásba, amit a csatornáján indított. Korábban párszor már próbálkoztam a videóival, és meg is tetszett a jóga - de rendre elbuktam, változatos kifogásokkal. A drága szétszórt yogi személyiségét viszont megszerettem, ezért elkezdtem követni mindenfelé a közösségi felületeken. Az elmúlt hónapokban pedig olyan motiváló volt ő, a kedvessége és az a közösség, ami láthatóan bízik benne, hogy amikor decemberben közhírré tette az újabb kihívás indulását, nem tudtam már ellenállni. És a kis szuper 'szektájának' a boldog része lettem.

Adriene-ben az a legjobb, hogy teli van humorral és őszinteséggel, és nem akar rávenni olyan mozdulatokra, amikben csak kellemetlenül érzem magam. Az a filozófiája, hogy az ember találja meg azt, ami igazán jólesik neki, hiszen a jógát is csak így lehet élvezni. Ez a hozzáállás jön át a videóiból is, melyek során úgy lehet fejlődni, hogy az ember a végén elcsodálkozik rajra, mire lett képes. Olyan, mint a lány a szomszédból, aki szeret jógázni, ért is hozzá, és akire nyugodtan rábízhatom magam.

Valószínű, hogy sokak így vannak ezzel, hiszen online közössége egyre csak növekszik, már 2015-ben az ő jógavideói vezették a Google online sportos keresési listáját, és az idei kihívással csak újabb követőket szerzett magának. Közben egyébként a Find What Feels Good startup társtulaja és színésznő olyan sorozatokban, mint az American Crime Story. Jógaórákat tart fesztiválokon, tréningeket szervez, szóval nem unatkozik. És, hogy miért is írtam róla? Mert nagyon jó példakép lehet bármelyik influencernek abban, hogyan is lehet tudatosan építkezni úgy, hogy közben megtartod önmagadat és figyelsz azokra, akik minden nap boldogan figyelnek téged. Az pedig tuti, hogy én itt nem állok meg, jöhetnek az újabb kihívások és az újabb gyakorlatok - nem azért, hogy hatalmas jóga guru legyek, hanem, hogy olyan jól érezzem magam a bőrömben, mint most!

Tetszett a bejegyzés és nem maradnátok le a legfrissebbekről? Kövessetek minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://influencer.blog.hu/api/trackback/id/tr6413624772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása